نُخويش يا اين خريد آرد نخود كه نَخويش (اسم علمي: Cicer arietinum) از دانههاي خوراكي (حبوبات) ميباشد. گياه نخود، گياهي يكساله و بوتهاي كوتاه از خانواده حبوبات ميباشد كه بلندي بوته آن به حدود ۳۰ سانتيمتر ميرسد.
ساقه اين گياه پوشيده از تارهاي غدهاي ميباشد. شاخهها نازك، برگهاي ريز آن مركب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه كوچك و دندانهدار و گلها سفيد هست.
شناخت با خاصيت اعجاب انگيز نخودچي و فرق آن با نخودنخودچي نخودي ميباشد كه بوسيله دست تلاشگران با ابزار منحصر پخته ميشود و به مرز و بوم هاي آسيايي و اروپايي صادر ميشود.
نخودچي ( تركي استانبولي: leblebi ؛ عربي: قضامة قدمه، قدمه ؛ فارسي: نخودچي ؛ سيسيل : كاليا) يك در بين وعده از نخود هاي پخته گرديده است كه در جمهوري اسلامي ايران ، سوريه و تركيه رايج ميباشد و گه گاه با نمك، چاشني جات، ترشي جات، گل ميخك و يا اين كه آبنبات پوشش داده ميگردد.
در تونس اين اصطلاح به يك سوپ ناشتايي اي كه بسيار پرطرفدار از نخود ميباشد و همينطور مشمول تخم مرغ و نان كم آب ميباشد اشاره دارااست .
نخود هاي گزينه استعمال براي نخودچي ميتوانند صورت، اندازه، رنگ و مجال برداشت متفاوتي داشته باشند.
به صورت كلي، براي اصلاح كردن نخودچي دانه هاي گران قدر (8 تا 9 ميلي متر اندازه قطر و وزن هر 100 دانه في مابين 30.0 تا 50.0 گرم [مستلزم روشنسازي] )،رنگ پرنور خيس ، گرد و صاف و مانند نخود كابلي ترجيح داده ميشود؛ پوشش بدنه قطور نخود،ب راي برداشتن سهل وآسان آن از روي دانه مايحتاج ميباشد.
فرصت برداشت و روند در اختيار گرفتن دما كيفيت نخودچي را گزينش مي نمايد؛ نخود ها پاك و طبقه بندي ميشوند ، دانه هاي نپخته، مجروح، كاهش پيدا كرده و نخودهاي شكسته به دور انداخته ميشوند.
شيوه هاي ايجاد نخودچي يك سنت موروثي ميباشد كه با فرايند و امكانات گزينه به كار گيري صنعتي مختلف ميباشد.
طرز تهيه و تنظيم نخودچي معمولا دربرگيرنده ابزارهايي براي پاك كردن، طبقه بندي و گرمايش ميباشد؛ شيوه تهيه و تنظيم نخودچي به شرح پايين ميباشد:
پاك كردن و سكو بندي نخود هاخيساندنمرطوب نگه داشتن نخود ها (قبل از جوشاندن و استراحت)جوشاندناستراحت دادنبرشته كردنكم آب كردنشناخت با خاصيت اعجاب انگيز نخودچي و فرق آن با نخود
سه شنبه ۱۹ مرداد ۰۰ | ۰۹:۱۱ ۱۰ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است
خواص و مضرات نخود