آرد نخودچي چگونه تهيه مي شود

در اين وبلاگ به معرفي انواع آرد و كاربردهاي انها مي پردازيم.

سه شنبه ۲۵ شهریور ۰۴

آرد نخودچي چگونه تهيه مي شود

۴ بازديد

يكي از آردهايي خريد آرد نخود كه در آشپزي ايراني مورد استفاده قرار مي‌گيرد، آرد نخودچي است. تا به هم اكنون با خود تفكر كرده‌ايد كه اين آرد چه تفاوتي با آردهاي ديگر داراست و خاصيت منحصربه‌فرد آن چه ميباشد؟ در پاسخ به اين پرسش بايد اعلام كرد، نخودچي، از مواد غذايي‌اي است كه مصرفش به عنوان يك مخلوط مالامال پروتئين پيشنهاد ميشود. در طبقه‌بندي تغذيه‌اي، آرد نخودچي جزو حبوبات محسوب و از نخود نو يا نخودچي فارغ از پوست و بي‌نمك تهيه مي‌گردد. بيشترين مصرف اين آرد در صنعت شيريني‌پزي و تفاوت عمده آن با ساير آردها از نگاه مواد مغذي، نوع و اندازه نشاسته مي‌باشد. در ادغام نشاسته آرد غلات، مقدار آميلوز و آميلوپكتين، در سطح يكساني مي باشد درحالي كه در آرد تنظيم شده از حبوبات، معيار آميلوز نسبت به آميلوپكتين بيشتر هست و نشاسته موجود در آن وقتي با آب حل مي‌گردد، حالتي ژله‌اي پيدا مي‌كند.


جالب مي باشد بدانيد كه طي روند تصفيه، ترازو ويتامين B جان دار در آرد غلات نادر و در بهره خواص تغذيه‌اي آن كاهش مي‌يابد البته در آرد نخودچي به دليل اين كه عمل فرايند تصفيه روي آن صورت نمي‌گيرد، ميزان فيبر كه نوعي فيبر محلول در آب و براي حفظ سلامت اثر گذار است، تغيير نمي‌كند و مواد پرخاصيت موجود در آن حفظ مي گردد.


جالب است بدانيد قيمت غذايي يك‌سوم جام آرد نخودچي، هم اندازه يك واحد نان و غلات يا يك واحد گوشت (البته از نوع بسيار كم چرب) هست و مصرف آن در‌صورتي‌كه كه بوداده و شور نباشد، به عده اي كه در جويدن حبوبات مشكل دارا هستند، توصيه ميشود. در اين موارد آرد نخودچي جايگزين مناسبي براي حبوبات مي‌باشد و فرد مي تواند با مصرف آن مواد مغذي گزينه نيازش را دريافت كند. اما مقادير مصرف، با دقت به نيازهاي فردي و ميزان انرژي دريافتي براي هر نفر مختلف است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.