نخود يك كدام از بهترين حبوبات براي خريد آرد نخود غذاي انسان مي باشد و آنچنان كه در طب سنتي بر مصرف آن تاكيد گرديده است درباره هيچ يك از حبوبات تاكيد نشده ميباشد البته متأسفانه امروزه بسيار كمتر از پيشين در سفرهايرانيان ديده مي شود.نخود
متأسفانه امروز نخود كه يك ماده غذايي بسيار اثرگذار و پرانرژي مي باشد از سفره ايرانيان در هم اكنون حذف شدن ميباشد و شاهد استفاده كمتر آن در رژيم غذايي ايرانيان هستيم. با ارتقاء مصرف غذاهاي خارجي و فستفود در سفرههاي ايراني مصرف اين ماده غذايي در طي روز و حتي در سال بسيار كمتر از گذشته گرديده است. نخود كه جزء خانواده حبوبات محسوب ميشود داراي املاح، ويتامين و پروتئينهاي متعددي از جمله نشاسته، كلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، روغن گياهي، مس و ويتامينهايي مانند ويتامين A، B1, B2 ميباشد.
بنابراين نخود داراي اسيدآمينههاي گوناگون، ويتامينها و مواد معدني بسيار مفيدي هست كه خواهيم توانست بگوييم نخود نه فقط يك غذا بلكه به عنوان يك دارو محسوب ميشود. نخود از زمانهاي بسيار به دور مصرف خوراكي و درماني داشته ميباشد. رازي و ابن بيطار كاملا آنچه را كه ديسكوريد درباره Erebinthos (نخود به يوناني) شرح داده به نقلقسم از وي تحت عنوان حمص آوردهاند و طبق نوشته ابوريحان، اربيوتوس، حمص هست كه به پارسي نخود مينامند.
در كتب قديم سه نوع از آن را شرح دادهاند كه عبارتاند از:1. حمص يا حمص ابيض يا حمص بستاني يا نخود سفيد كه نوع كشت شده است.
2. حمص بري كه نوع وحشي هست.
3. حمص الاسود يا نخود سياه
خواص در طب سنتي ايراننوع بري آن (كمتر مورد استفاده است):تميزكننده و بازكننده انسداد جگر، طحال و كليه، پاككننده زخمهاي چركي و قوبا(بيماري پوستي كه از اگزما شروع و به پسوريازيس مي رسد)، نرمكننده ورمهاي بناگوش و غدد جنسي، خارج كننده چرك آلود از زخمهاي چركي و جراحت سرطان (ضماد آن با عسل) هست.
دوشنبه ۰۴ مرداد ۰۰ | ۱۰:۱۷ ۴ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است