از كجا بفهميم آرد خراب شده ؟

در اين وبلاگ به معرفي انواع آرد و كاربردهاي انها مي پردازيم.

سه شنبه ۲۵ شهریور ۰۴

از كجا بفهميم آرد خراب شده ؟

۱۱ بازديد

آرد يكي از مالامال مصرف ترين مواد غذايي  خريد آرد نخود فقيد مي‌باشد كه از آسياب كردن غلات يا ديگر مواد غذايي به دست آمده و به عنوان ماده مهم آيتم استعمال در شيريني پزي، كيك پزي و نان پزي شناخته شد‌ه‌است.
آرد گندم شايد مشهورترين و قديمي ترين نوع آرد باشد اما امروزه اقسام متعدد آرد مثلا آرد نارگيل، آرد بادام و ساير آردهاي فاقد گلوتن به بازار آمده كه بخش اعظمي از افراد بدون توجه به تاريخ انقضاي نوشته شده روي كيسه و تا مجال هاي زمانبر از آن‌ها در آشپزخانه منزل خود مراقبت مي كنند.
در صورتي‌كه يك سري كيسه آرد سابق در گوشه آشپزخانه شما جا خوش كرده و نمي دانيد با آنها چه كنيد، در ادامه نوشته‌علمي با كوكا يار و همدم شويد تا با بازه فرصت ماندگاري آرد و روش تشخيص آرد خراب آشنا شويم.
ماندگاري آرد چقدر مي‌باشد؟عوامل زيادي روي ماندگاري آرد يا مدت وقتي كه مي توان تا قبل از خراب شدن از آن بهره برد مفيد ميباشند.
جمعاًَ بيشتر آردها بين 3 تا 8 ماه در دماي اتاق جديد مي مانند، با اين وجود ماندگاري آرد به مواردي همچون نوع آرد، مواد تشكيل دهنده و طرز محافظت از آن بستگي دارد.
نوع آردآرد معمولا بر طبق سطح پردازشي كه روي آن ايفا مي شود طبقه بندي ميشود، اين پردازش و همچنين ماده اصلي تشكيل دهنده آرد – مثلا گندم يا اروروت – روي ماندگاري آن تاثير بسزايي دارا‌هستند.
براي مثال آرد تمامي منظوره سفيد به دليل راه‌هاي مستعمل در پردازش آن، ماندگاري بيشتري از آرد گندم سبوس دار دارااست.
لازم به ذكر است در حين مراحل پردازش آرد سفيد، سبوس و جوانه گندم از آن جداگانه شده و تنها آندوسپرم نشاسته اي آن باقي مي ماند در حالي كه آرد گندم بي نقص حاوي هر سه نصيب غلات يعني سبوس، جوانه و آندوسپرم است.
از‌آن‌جا‌كه سبوس و جوانه حاوي مقدار زيادي چربي هستند محصول ها به دست آمده از گندم بي نقص بيشتر در معرض وخيم شدن قرار دارند زيرا چربي ها در اثر قرار تصاحب كردن در مقابل فروغ و روشنايي، رطوبت يا هوا كه معمولا طعم و بوي آنها را تغيير‌و تحول ميدهد فاسد ميگردند.
به همين دليل انواع فاقد گلوتن آرد مانند آرد بادام يا نارگيل به دليل سطح بالاي چربي جان دار در آنها نسبت به آرد سفيد بيشتر در معرض وخيم شدن قرار دارند.
به علاوه آرد فاقد گلوتن همگي منظوره كه معمولا شامل ادغام يك‌سري آرد آجيلي يا ريشه اي هست به دليل رطوبت زياد جان دار در آن ممكن مي باشد بيشتر از ساير اشكال آرد در عوض كپك ها آسيب پذير باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.