قرنهاست كه از آرد نخود در آشپزي هندوستان به كارگيري ميگردد. خريد آرد نخود نخود يك كدام از حبوبات پر استفاده با طعمي ملايم و شبيه به مغزهاست. آرد نخود را ميتوان بهراحتي در خانه تهيه كرد. اكثر اوقات آردها محتوي گلوتن ميباشند. برخي افراد نميتوانند از غذاهاي محتوي گلوتن استعمال كنند. بهتازگي در سرتاسر دنيا از آرد نخود بهعنوان جايگزين بدونگلوتن براي آرد گندم به كار گيري مي گردد. آرد نخود فوايد بسياري براي تندستي داراست. پيرؤ اين نوشتهعلمي با خواص آرد نخود و نحوه تنظيم آن بيشتر آشنا بشويد. سرشار از ويتامينها و مواد معدنيآرد نخود سرشار از مواد پرخاصيت اساسي ميباشد. يك فنجان (۹۲ گرم) آرد نخود داراي ارزش تغذيهاي زير مي باشد:
كالري: ۳۵۶؛پروتئين: ۲۰ گرم؛چربي: ۶ گرم؛كربوهيدرات: ۵۳ گرم؛فيبر: ۱۰ گرم؛تيامين (ويتامين B-۱): مقدار ۳۰٪ از نياز روزانهٔ بدن؛فولات (ويتامين B-۹): مقدار ۱۰۱٪ از نياز روزانهٔ بدن؛آهن: مقدار ۲۵٪ نياز روزانهٔ بدن؛فسفر: مقدار ۲۹٪ نياز روزانهٔ بدن؛منيزيم: مقدار ۳۸٪ نياز روزانهٔ بدن؛مس: مقدار ۴۲٪ نياز روزانهٔ بدن؛منگنز: مقدار ۷۴٪ نياز روزانهٔ بدن؛يك فنجان آرد نخود محتوي يه خرده بيشتر از نياز روزمرهتان به فولات ميباشد. اين ويتامين نقش مهمي در پيشگيري از بروز نقص لولهٔ عصبي در نوزادان دارد. در اين مورد يك مطالعهٔ مشاهدهاي بر روي بيش از ۱۶۰۰۰ نوزاد اجرا گرفت. منفعتٔ مطالعه نماد داد نوزادان زناني كه از آرد غنيشده با فولات و ساير ويتامينها به كارگيري ميكنند، ۶۸ درصد كمتر از نوزادان زناني كه از آرد معمولي به كارگيري ميكنند، دچار نقص لوله عصبي مي گردند. همچنين سطح فولات در خون زناني كه از آرد غنيشده با فولات استفاده ميكردند، ۲۶ درصد بيشتر از دسته ديگر بود.
مقدار فولات در آرد نخود بهطور طبيعي حدودا دو برابر آرد غنيشدهٔ گندم است.
یکشنبه ۱۷ مرداد ۰۰ | ۱۱:۱۵ ۸ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است